Saturday, March 02, 2013

Fakta

hey

Tadi terbaca entry pasal fakta so wanie skodeng lah dan dan jumpa fakta pasal siku . apakah ?

Tahukan anda bahawa seorang manusia normal tidak boleh menyentuh telinganya sendiri menggunakan siku.

Memang pun mane boleh sentuh guna siku , lain lah kalau kite tak ade tulang boleh sentuh telinga dengan siku , Tapi kalau sesiapa nak buat dipersilakn risiko tanggung sendiri ye :D okey sampai disini cerita mengarut dari wanie ^-^  .


10 Fakta Tentang Wanita



1. Kajian oleh Universiti Illinois mengatakan wanita lebih penyayang dan setia berbanding lelaki. Rasulullah S.A.W bersabda, “Ibu lebih penyayang dari bapa dan doa orang penyayang tidak akan sia-sia”.

2. Lelaki hanya mampu menahan kesakitan sehigga 47 Del tetapi wanita mampu menahan kesakitan sehigga 57 Del ketika sakit bersalin. Itu bersamaan 20 tulang dipatahkan serentak. Khas untuk lelaki, hargailah ibu dan isteri anda ♥


3. Wanita suka menangis tetapi bukan tanda mereka lemah. Wanita menangis untuk mencari dan mendapatkan kembali kekuatan diri. 


4. Wanita suka ‘shopping’ sebab itu sahajalah masa di mana mereka rasa dapat mengawal keadaan mengikut kehendak mereka. 


5. Mengikut kajian, dalam keadaan stress atau situasi tidak terkawal, lelaki cenderung untuk mengelak tetapi wanita cenderung memilih untuk menyelesaikannya.


6. Kajian menunjukkan memori wanita lebih kuat berbanding lelaki terutama perkara yang berkaitan dengan emosi. Sebab itu wanita lebih sensitif. 


7. Naluri wanita lebih kuat dari lelaki. Ibu lebih bersikap melindungi dan tahu secara semulajadi bila situasi merbahaya untuk anak sedangkan bapa perlu berfikir sejenak sebelum sedar akan bahaya. 


8. Rasulullah S.A.W bersabda, “ Apabila memanggil akan engkau dua orang ibu bapamu, maka jawablah panggilan ibumu dahulu.”


9. Wanita yang menyusui anaknya akan diberi satu kebajikan bagi setiap teguk susunya. 


10. Syurga itu di bawah telapak kaki ibu ♥

rindu


hey

saya rindu nak dengar awak nyanyi , saya mintak maaf sebab tak terima awak , saya tahu saya salah . saya tahu awak kecewa, awak mitak couple ngn saya tapi saya tak terima awak , saya bagi alasan saya tak nak couple lagi, sorry saya terpaksa tipu awak , saya kene jaga hati semua orang supaya tak  ade sape yang kecewa tapi saya dah pun kecewa kan awak . Kenapa awak cakap ngn saya yang awak nak lupakan saya, macam mne saya nak lupakan awak , tiap kali saya dengar lagu yang awak nyanyikan untuk saya , saya jadi teringat kat awak , awak terlalu jujur ngan saya, awak lah tempat saya mengadu pasal ex saya , awak paham saya walaupun kite baru kenal saya percayakan awak ,
3
1
2
4
5

Friday, March 01, 2013

Happy Birthday

Hey ..

25/2/2013 genap 16 tahun  auww ! . Dan hari tu jugak first time kene baling tepung dekat sekolah , jahatnye korang baling tepung kat budak melatah nie , so sad :( . Tepung tu dah lah masuk dalam mata pedih lah , lepas tu tersasar masuk dalam mulut pulak , aishhh nasib baik tak banyak kalau banyak boleh buat kuih kat dalam mulut tu .Mula-2 dieorang plan nak baling tepung ngn telur , agak-2 lah nak balik telur busuk tu , kalau pakai baju tshirt boleh lah korang baling telur ye baju sekolah tidak di benarkan korang baling telur , alhamdulilah dieorang cuma baling tepung jew :D .Btw birthday tahun nie memang awesome giler ! thanks sangat-2 untuk Ain Qurr'ratun nisa , Anis Adira , Anuar dan syukri syuaib sebab baling tepung kat budak melatah nie(walaupun syukri tak baling wanie hargai sebab kau tolong tengok dan gelak ) .  I LOVE U SO MUCH !!