Wednesday, June 19, 2013

Tak semuanye Indah

ASSALAMUALAIKUM
Hai*lambai tangan :) . Dia cuma masa lalu , sekarang makin kerap pulak yang tanya "kau ngn kashah macam mne "jawapan paling selamat  "Dah tak ada pape dah, tak ada jodoh :) " oke keep smile , jangan pernah tunjuk yang kau  menyesal tinggalkan dia . Tak semua hubungan akan kekal tanpa ikatan   , right ? . :)


awak suruh saya jujur , ye saya jujur setiap apa yang saya buat , saya bagitahu awak yang saya CURANG , awak tahu sebab ape saya CURANG selama awak tinggalkan saya , ada wak contact saya ? tak , awak janji ngn saya yang awak nak beli phone lepas tu kite boleh contact macam dulu . Awak cakap awak tak nak beli phone sebab awak duduk asrama , oke saya terima jawapan tu .Awak 4 bulan kite tak contact :( , awak tahu tiap malam saya menangis sebab awak .Ada  awak tahu semua tu , tak  kan . Saya masih boleh bersabar walaupun kite cuma dapat contact kat Facebook sebulan 2 kali je wak, Semua kawan awak salahkan saya , marahkan saya , hanya sebab saya putus ngn awak , Semua kesalahn awak dieorang tak nampak , Kesalahan saya ? hmm , oke nak puaskan hati kawan awak punya pasal , saya terima awak buat kali ketiga , tapi awal masih tak nak tunaikan janji awak , hmm . Saya mintak putus ngn awak sebab saya rase saya dah tak penting dalam hidup awak lagi , Bila saya pegi sekolah saya rase sebak sebab banyak kenagan saya ngn awak dekat sekolah , saya MENANGIS kat sekolah pasal awak ! Kawan awak datang tegur saya , kawan awak pun tak tahu yang kite dah putus. Kenape ? kenape awak tak bagitahu kawan awak yang kite dah putus . Lepas sebulan kite putus awak text ngn saya , saya ingat tu nombor kawan awak , tapi awak cakap tu memang nombor awak  , what ? awak cakap awak tak boleh bawak phone ? awak tipu saya , tapi awak rase macam tak bersalah pun kan , oke saya terima , Sampai sekarang saya BENCI dengan awak . . saya harap keluarga awak tahu yang saya ngn awak  dah tak ada pape lagi :) 

Tuesday, June 18, 2013

Si Gadis Braces

ASSALAMUALAIKUM

Hai *lambai tangan , wanie dah jadi sebahagian si keluarga Braces , say hi to Braces :D . Alhamdulilah dah 4 bulan wanie pakai braces nie , banyak betol masalah braces nie , ade je masalah kau kan , sebulan sekali memang tak sah kan , kejap dawai putus lah , nie tercabut lah , dawai terlucut lah , sabar jela ngn Braces nie. Mula-2 pakai amik kau Ulser bertambah kat dalam mulut , sakitnye tahan jela . Haha sejak wanie pakai braces nie , kawan wanie dok puji yang wanie makin comel *tah ikhlas ke tidak tu
4 month with braces

senyum pun dah tak boleh lame-2 , malu woi , gigi atas bawah tak ade  malu-2 . nak gelak pun tutup mulut , kalau wanie cakap mesti dieorng pandang gigi wanie  lepas tu dieorng gelak , oke terus tak jadi nak gelak , tutup mulut balik . Tak pe lah terima jela hakikat  . Disebabkan braces nie jugak lah ade sorang mamat nie minat wanie  haha  laka laka je  , tapi lepas kenal  wanie makin sayang kat die , die pun sayang wanie jugak tapi tu lah mudah sangat die sayang wanie , btw die 17 wanie 16 , nampak tak  yang die tu tua , terase macam adik ngn abang je tu namanye cinta tak mengenal usia  . Dia cuma CRUSH wanie je die belum jadi boyfriend wanie lagi , insyaAllah suatu hari nanti . 
sayang budak gile nie :)

Monday, June 17, 2013

6ixteen :P

ASSALAMUALAIKUM


Hai *lambai tangan , sihat ? wanie je yang tak sihat -,- huh . Btw wanie tengah bosan , tetibe wanie teringat dekat blog kesayangan wanie nie , sorry sayang sebab lama tak usik awak  , wanie busy ngn exam haritu -,- . 
Norsyawani a.k.a wanie
Form 4
comel kan titew -,- ohh please la wanie jangan nak perasan , LOSER , okee lupekan jela btw wanie saje je letak gambar wanie kat sini , saje je nak mengedik -..- . Muka wanie ade ke macam budak form 1 , wanie tahu lah dah 2 tahun wanie tak pakai baju putih , asyik-2 hijau je , sebab tu bila wanie pakai baju putih dieorang cakap wanie nie Form 1 :) , tak pe lah nampak young sikit , kheheh :D , 
SINGLE 
haha , macam tak caye kan wanie dah Single , laka laka je wanie dah single , wanie pun tak percaya yang wanie dah single . Dah takdir kiteorng cukup sampai bulan 1 tahun 10 bulan nak wat buat macam kan , jodoh wanie ngn die tak panjang :) , wanie terpaksa la terima hakikat :)

Saturday, March 02, 2013

Fakta

hey

Tadi terbaca entry pasal fakta so wanie skodeng lah dan dan jumpa fakta pasal siku . apakah ?

Tahukan anda bahawa seorang manusia normal tidak boleh menyentuh telinganya sendiri menggunakan siku.

Memang pun mane boleh sentuh guna siku , lain lah kalau kite tak ade tulang boleh sentuh telinga dengan siku , Tapi kalau sesiapa nak buat dipersilakn risiko tanggung sendiri ye :D okey sampai disini cerita mengarut dari wanie ^-^  .


10 Fakta Tentang Wanita



1. Kajian oleh Universiti Illinois mengatakan wanita lebih penyayang dan setia berbanding lelaki. Rasulullah S.A.W bersabda, “Ibu lebih penyayang dari bapa dan doa orang penyayang tidak akan sia-sia”.

2. Lelaki hanya mampu menahan kesakitan sehigga 47 Del tetapi wanita mampu menahan kesakitan sehigga 57 Del ketika sakit bersalin. Itu bersamaan 20 tulang dipatahkan serentak. Khas untuk lelaki, hargailah ibu dan isteri anda ♥


3. Wanita suka menangis tetapi bukan tanda mereka lemah. Wanita menangis untuk mencari dan mendapatkan kembali kekuatan diri. 


4. Wanita suka ‘shopping’ sebab itu sahajalah masa di mana mereka rasa dapat mengawal keadaan mengikut kehendak mereka. 


5. Mengikut kajian, dalam keadaan stress atau situasi tidak terkawal, lelaki cenderung untuk mengelak tetapi wanita cenderung memilih untuk menyelesaikannya.


6. Kajian menunjukkan memori wanita lebih kuat berbanding lelaki terutama perkara yang berkaitan dengan emosi. Sebab itu wanita lebih sensitif. 


7. Naluri wanita lebih kuat dari lelaki. Ibu lebih bersikap melindungi dan tahu secara semulajadi bila situasi merbahaya untuk anak sedangkan bapa perlu berfikir sejenak sebelum sedar akan bahaya. 


8. Rasulullah S.A.W bersabda, “ Apabila memanggil akan engkau dua orang ibu bapamu, maka jawablah panggilan ibumu dahulu.”


9. Wanita yang menyusui anaknya akan diberi satu kebajikan bagi setiap teguk susunya. 


10. Syurga itu di bawah telapak kaki ibu ♥

rindu


hey

saya rindu nak dengar awak nyanyi , saya mintak maaf sebab tak terima awak , saya tahu saya salah . saya tahu awak kecewa, awak mitak couple ngn saya tapi saya tak terima awak , saya bagi alasan saya tak nak couple lagi, sorry saya terpaksa tipu awak , saya kene jaga hati semua orang supaya tak  ade sape yang kecewa tapi saya dah pun kecewa kan awak . Kenapa awak cakap ngn saya yang awak nak lupakan saya, macam mne saya nak lupakan awak , tiap kali saya dengar lagu yang awak nyanyikan untuk saya , saya jadi teringat kat awak , awak terlalu jujur ngan saya, awak lah tempat saya mengadu pasal ex saya , awak paham saya walaupun kite baru kenal saya percayakan awak ,
3
1
2
4
5

Friday, March 01, 2013

Happy Birthday

Hey ..

25/2/2013 genap 16 tahun  auww ! . Dan hari tu jugak first time kene baling tepung dekat sekolah , jahatnye korang baling tepung kat budak melatah nie , so sad :( . Tepung tu dah lah masuk dalam mata pedih lah , lepas tu tersasar masuk dalam mulut pulak , aishhh nasib baik tak banyak kalau banyak boleh buat kuih kat dalam mulut tu .Mula-2 dieorang plan nak baling tepung ngn telur , agak-2 lah nak balik telur busuk tu , kalau pakai baju tshirt boleh lah korang baling telur ye baju sekolah tidak di benarkan korang baling telur , alhamdulilah dieorang cuma baling tepung jew :D .Btw birthday tahun nie memang awesome giler ! thanks sangat-2 untuk Ain Qurr'ratun nisa , Anis Adira , Anuar dan syukri syuaib sebab baling tepung kat budak melatah nie(walaupun syukri tak baling wanie hargai sebab kau tolong tengok dan gelak ) .  I LOVE U SO MUCH !!

Wednesday, January 02, 2013

SIAPA HANIF AZMI ?

Hey

Ada sorang mamat nie nak kat hensem entah lah , mane boleh kata hensem kang perang dunia ke 3 pulak. Nama die hanif azmi umur die enth lah , yang pastinye die budak kuala pilah ,ok cantik kite Gang , die Melang wanie pelangai (kalau susah sangat nak sebut jangan nak mengatal nak menyebut lak ). ok wanie tak minat nak curang-2 nie, dah insaf cukup lah dulu kene tinggal dengan buah hati yang curang jugak , eii rase nak pailang je kepala die biar biul . Hanif nie wanie anggap kawan je , tak lebih pun lagipun wanie dah ade kashah , nak jaga die nie pun susah nie nak pasang lagi satu , memang tak lah . Hanif nie nak kata baik entah lah baru je kenal tak sampai sebulan pun  , tapi cara die tegur macam dah bertahun-2 kenal .
ok nie lah Hanif azmi . ok curi gambar die tanpa minta kebenaran pun , OK JAHAT |:
 MANE TAHU KALAU ADE JODOH KITE BOLEH COUPLE . 
Double woww !! kalau ade jodoh tak kemane pun Hanif azmi :)


Sekolah

Hey 

Hari first day masuk sekolah , ok muka ketat  satu , biase lah tak kan sampai je terus senyum macam orang nak khawin lak , menunggu kedatangan  Muhammad Noor Akashah  tapi tak timbul-2 , rupe-2nye datang lambat , puas lah panjangkan leher mencari die , rupe-2nye die kat depan , adushh takkan lah hari pertama dah datang lambat cik abang oii , duduk kat perhimpunan bila cikgu dah dapat peluang nak bercakap tak henti-2 membebel kat depan tu . Bila dah sampai kelas je , benda yang pertama kene cari adalah kertas , meje berhabuk kerusi jangan cakap lah . Bila dah letak beg kat dalam kelas kaki mula gatal nak melawat satu sekolah , setelah dua bulan tak melawat kat sekolah kan  mane lah tahu dah ade perubahan ke , First time duduk satu kelas dengan orang yang kurang kite kenal mulalah rase bosan dan tension bila duduk kat dalam kelas tu .Awak-2 saya tak suka budak buat bising  tahu tak menyakitkan hati bila awak menjerit-2 bila awak nak bercakap , macam lah kawan sebelah awak tu pekak . 

Tuesday, January 01, 2013

rindu nak post

Hey

Dah lama tak bukak blog rasa macam nak cium-2 je blog nie :| . Blog dah berselerak ishh2 teruknye budak wanie nie, esok 2.1.2013 ok esok sekolah  tak teruja pun nak sekolah selalu tiap - tiap tahun berdebar- debar nak pergi sekolah , sekarang rase macam orang tak de perasaan je :( . Kite rindu awak Muhammad Noor Akashah , selama DUA TAHUN tanpa sepet di sekolah akan menyebabkan kebosanan , tiada tempat nak melepaskan geram ,